Anadolu Ajans’ın geçtiği habere göre,  Giza’daki Keops Piramidi’ne tırmanan 18 yaşındaki Alman turist Andrej Ciesielski hakkında Mısır makamları tarafından ülkeye giriş yasağı çıkarıldığı bildirildi.

giza

Çılgın maceracının piramide tırmanma yasağını delmesinin yanında bakanlığın izni olmadan tarihi bölgenin çekimini yaptığını aktaran Demati, “Bakanlık Almanya’nın Kahire Büyükelçiliği’ne ve ilgili kurumlara Büyük Piramide (Keops) tırmanan gencin Mısır’a giriş yasağı konusunda gerekli işlemlerin yapılması talimatını iletti” ifadelerini kullandı.

Giza’daki üç piramitten en büyüğü olan Keops Piramidi’ne tırmanan 18 yaşındaki Alman turist Andrej Ciesielski, ülkesine döndükten sonra sosyal paylaşım sitesinde piramite tırmanırken çektiği video ile zirvedeki fotoğraflarını paylaşmış, görüntüler internet sitelerinde çokça yer almıştı.